0411 633 115 info@myupdate.nl

Hoe word ik sterker door maatwerk in de groep? Zet de eerste stap…

Als je deelneemt in een ‘leer-verander-doe’ traject in een (kleine) groep waarbij ieders persoonlijke traject de ruimte krijgt, dan kan daarin maatwerk worden geboden. Het is uiterst effectief en blijkt ook bestendig. Voorwaarde is wel dat je echt graag datgene wilt bereiken waarvoor je kwam en niet dat je na enige tijd terugvalt in de oude situatie. Het helpt je vooruitzien in lange termijnvisie op een preventieve manier. Het is een deel van de missie van myUpdate om jou echt mee te nemen naar wie je bent, te achterhalen wat werkelijk bij jou past en hoe je dat kunt integreren in jouw leven zodat dat een stuk leuker wordt.

Maar wat doen jullie dan precies?”
Regelmatig wordt de vraag gesteld; “Wat is daar zo speciaal aan?” Een vraag die we graag beantwoorden. Er zijn vele trainings- en coachingsmethodieken, misschien wel net zoveel als wegen naar Rome. Het gaat niet over ‘goed of fout’, daar mag iedereen een eigen mening over vormen. Wij bepalen vanzelfsprekend niet voor een ander wat ‘het beste’ is. Wat wel kan, is zien wat goed werkt op basis van eigen ervaring en die van anderen. Dus er zit ook een factor “Passen jullie bij mij en ik bij jullie?” in. Maak je je keuze vanuit vertrouwen, vanuit positiviteit, vanuit geloof dat het echt gaat werken, dan is de kans heel groot dat je bij ons past. Aansluitend kunnen wij ervoor zorgen dat het echt gebeurt. Enige schroom of twijfel vooraf is niet vreemd. Die is oké.

Een stukje geschiedenis.
Collega-coach Ardie en ik hebben de myUpdate-methode ontwikkeld. Wij vingen aan met het thema ‘identiteit’, een onderwerp dat ons beiden intrigeert. Eerder werkten wij al samen aan dit onderwerp binnen een intervisiegroep van coaches, in het kader van toolboxvorming. Sindsdien hebben we hard aan de effectuering gewerkt. Het resultaat was een nieuwe vorm van coaching en training, in elkaar verweven specifiek op dat niveau van identiteit. Wij waren beiden al actief als coach en als trainer dus dat maakte die vorm bereikbaar. We ontdekten ook de kracht van ‘aandacht voor de eenling binnen het proces ‘in de groep’. Het is geen training, geen opleiding, geen leergang, geen workshop. Nee, het werd een ‘kerntraject’. Wij nemen jou in een persoonlijk traject mee naar je kern. Later officieel gedoopt tot ‘myUpdate’.

Wat is dan de kracht van de combi?
De kern van de aanpak van myUpdate betreft het werken in een kleine groep (in de Homerun maximaal 10 personen) waarbij iedereen hetzelfde traject volgt. We hebben gezamenlijke groepsdagen waarin we diverse etappes afleggen. Binnen die dagen ga je met je eigen uitdagingen aan de slag. Die behandelen we niet inhoudelijk in die groep; we werken in de groep aan het proces zodanig goed uitgekiend, dat het passend gemaakt kan worden op ieders persoonlijke issue. Naast die gezamenlijke etappes kennen we persoonlijke etappes. We gidsen je op jouw pad. En dan gaan we dus wel persoonlijk de diepte met je in middels coaching. Dan stappen wij in onze rol van professional personal coach om je daarin te begeleiden.

En hoe bijzonder zijn dan die groepsetappes?
Niet alleen door de combinatie van de onderwerpen die we behandelen, zijn de groepsetappes heel bijzonder. Ook de combinatie van methodieken die we mixen, de combinatie die wij samen vormen als trainers én vooral ook hetgeen we met jullie ‘naar boven halen’ maakt de aanpak en het resultaat uniek. Soms ontstaan er ook inspirerende buddy-contacten die helpen. In de etappes ontdek je behoorlijk veel ‘onverwachte elementen’. Het blijkt elke keer weer leuk om te ontdekken wat je op jouw pad tegenkomt en wat én wie we die dag ‘invliegen’.

En het meest uniek?”
Dat is wat wij inmiddels de ‘Ardito-soep noemen. Zoals iedere sterrenkok zijn eigen speciale mix heeft ontdekt, hebben wij dat ook. Sommige mensen willen graag echt heel lekkere soep eten en wij serveren hem graag in bijpassende ambiance. Het blijft een keuze om mee te doen of niet, je zult sowieso verrast zijn over het resultaat. Om echt iets goeds neer te zetten moet je vanuit kennis en ervaring iets anders durven doen en te durven vertrouwen op het resultaat. Je moet het lef hebben om een restaurant in te richten voor verschillende smaken en er dan voor te zorgen dat iedereen met een tevreden gevoel naar huis gaat. Nou dat dus: in onze mix zit de kracht van individueel maatwerk binnen een groepstraject. En wij hebben ook nog een toetje na een aantal maanden…..

Meer weten? Wij vertellen natuurlijk graag over onze recepten en onze manier van navigeren. Kom gerust langs in ons ‘educatief restaurant’ voor een lekker ‘bakske’. Je bent van harte welkom. Wel even van tevoren ‘reserveren’ alsjeblieft.