0411 633 115 info@myupdate.nl

Wil ik leven of beleven?

Stel jij jezelf die vraag weleens? Leven of beleven? Ben je hier om het leven te leven wat jou op de een of andere manier op een pad heeft gebracht wat je gewoon blijft volgen? Maar wat misschien helemaal niet het jouwe is. En heb je er weleens over nagedacht wat voor beleving je daarbij hebt?

Weg van gebaande paden
Recent las ik een mooi artikel van Annemarie Postma. Haar stelling was: “Vitaliteit zit niet in het lopen van marathons”. Het klinkt misschien vanzelfsprekend voor iemand die al jong in een rolstoel belandde, maar de kern ligt veel dieper. Vitaal zijn is goed voor jezelf zorgen: actief zijn mentaal en fysiek, maar ook de bereidheid om niet alleen op de gebaande paden te blijven.

“Go your own way” (Fleetwood Mac)
Ga je eigen leven leiden. Ja, dat klinkt misschien hard. En soms (vaak), is het dat ook. De gebaande paden bewandelen is vaak gemakkelijker, mensen zijn je al voor geweest. Je eigen weg bewandelen betekent zoeken, pionieren, af en toe een zijstraat of een doodlopende weg nemen. Zelfs als je nog twijfelt welk pad het jouwe is, het maakt niet uit. Kies een richting en ga op ontdekkingsreis, samen met ons. Als je vitaal oud wil worden, zorg dan ervoor dat je op tijd de juiste weg inslaat en niet het pad op laat sturen waar alleen nog curatieve hulp te vinden is. Want vitaliteit zit inderdaad niet in marathons. Het zit ook niet of geld of andere bezittelijke rijkdom.

Vitaliteit zit in het lef om je eigen weg te vinden
Vitaliteit gaat over gezond leven met tijd en aandacht voor jezelf en je naasten. Over rijkdom in geluk, in genieten, en in tevreden zijn. (Lees mijn blog Blijvend op zoek naar je beste versie of liever tevreden?’). Preventief vooruitdenken en vanaf vandaag daar ook naar te leven. Kleur eens buiten de lijntjes, of wat mij betreft zelfs buiten het plaatje. Breng kleur in je eigen leven.

Ga jij rechtdoor of kies je voor een afslag?
De rest van jouw leven ligt voor je. Als jij er niks aan verandert, wie dan wel?
Dus hoppa: aan de bak! Het zou toch echt zonde zijn als aan het eind van de rit iemand het woord neemt en jou herinnert met de woorden: “Ut war unne goeie, mar hij liep altèd alleen maar zun eige vurbij. Da’s toch zunt”
(“Het was een ‘goeie’, maar hij liep altijd alleen maar zijn eigen voorbij, dat is toch jammer”)

Zullen we het daar een keer over hebben? info@myupdate.nl of 0411-633115   Zie je!