0411 633 115 info@myupdate.nl

Hoe leef jij je leven?

Interessante vraag. Heb jij het antwoord? Hoe typeer jij jezelf? Bij welke groep mensen hoor jij? Waar besteed je de meeste tijd aan in je leven? Hoe laat jij jezelf zien aan de buitenwereld? En schroom nu vooral niet om in stereotypes te denken. Elke karakteristiek heeft namelijk een kern van waarheid die iets zegt over jou, als mens, als professional. Precies dat is een mooi vertrekpunt om je leven te (gaan) leven zoals jij dat wilt. Wat ons betreft met behulp van de kerntrajecten van myUpdate, als jouw persoonlijke lifestyletrainer en lifestylecoach.

Levensfases

Elke levensfase heeft zijn kenmerken en uitdagingen. Zo speelt in de vroege volwassenheid ca. 18-35 jaar intimiteit versus isolement een grote rol. Opvattingen over werk, vriendschap en familie verdiepen zich. De definitieve stap naar zelfstandigheid wordt gezet en vormgegeven. In de middelbare volwassenheidlifestylecoach ca. 35-60 gaat het over aansluiting versus stagnatie. En in de late volwassenheid ca. 60-de dood staat ego-integriteit versus wanhoop centraal. Beleving en bezinning worden gecombineerd. Denken en doen komen in balans. Dit alles volgens de psychoanalyticus Erik Erikson.

De kerntrajecten van myUpdate richten zich op alle leefgebieden en in het bijzonder op werk. Ook het werkzame leven kent fases waar we als persoonlijke trainercoaches op afstemmen met ons programma.

De jonge professional (gemiddeld 30-40 jaar)

  • ‘Rent zich rot’, komt bijna niet meer tot zichzelf: werk, gezin, familie, vriend(inn)en, sport, studie, sociale contacten…
  • Houdt vaak succesvol ‘alle ballen in de lucht’… maar…

De professional (gemiddeld 40-50 jaar)

  • Wil (of moet) een stap hoger, liefst beter én passend…
  • Heeft veel druk op de schouders… kan zich afvragen: ‘Is dit het nou?’
  • Een burn-out of bore-out ligt op de loer.

De senior (gemiddeld 50-60 jaar)

  • Heeft een lange route afgelegd, en soms nog een hele weg te gaan.
  • Soms moeite met scherp en enthousiast blijven.
  • Veranderen is misschien lastig.
  • En ja, staat met alle ervaring volop in het nu, maar blijft er ook een tevreden leven, komende periode en ná het werk!?

Life(style)coaching en life(style)training

Life(style)coaching en Life(style)training zijn bij uitstek een persoonlijke aangelegenheid. Vandaar dat het ook wel persoonlijke coaching en persoonlijke training wordt genoemd. Je neemt de manier waarop jij leeft onder de loep en denkt na over sleutels tot succes om jouw situatie vlot te trekken. Jij geeft zelf (opnieuw) je persoonlijke, zakelijke en maatschappelijke leven vorm. Het hoogste doel is bijna altijd het optimaliseren van jouw welzijn en geluk. Kortom: ‘Live your life to the max!’

Hoe dan?

Door aan de slag te gaan met vragen zoals ‘wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, wat doe ik en hoe blijf ik ervoor gaan?’ Juist als er tegenslagen zijn in je werk of privé. De wereld is niet ‘maakbaar’ maar je kunt er wel iets van maken. Oftewel, shit happens, blijf er niet in staan.

MyUpdate helpt je om de juiste keuzes te maken en om je in beweging te brengen en houden.

QUICK UPDATE SESSIE BIJWONEN?

Wil jij ervaren wat er voor jou mogelijk is en hoe het werkt? Bezoek dan de eerstvolgende 90 minutensessie.

Leren om lichter te leven

Soms letterlijk door lifestylecoaching of lifestyletraining aan te grijpen om daadwerkelijk en eindelijk gewicht te verliezen waardoor jij je heel anders voelt en presenteert aan de wereld. Vaak ga je jezelf ‘lichter’ ervaren in figuurlijke zin. Je hebt antwoorden en niet langer stress of last van twijfel. Bijvoorbeeld over de zin van het bestaan, gedoe in je gezin, geldgebrek, crisis op je werk of ‘niet zo lekker in je vel’  zitten. Al die dingen die je kunt tegenkomen op je levenspad.

Diepgaand en luchtig

Werken aan het inrichten van je leven kan op veel manieren. In onze ervaring gaat dat het beste met een combinatie van emotioneel werk en concreet praktisch proefondervindelijk doen. Een man komt gemiddeld gezien zo rond zijn 50e levensjaar in een levenscrisis, een vrouw gemiddeld op de leeftijd van 43 jaar. Allerlei aspecten zijn van invloed op je levenswandel en de beleving daarvan.

De beste tip allertijden is: neem alle signalen van ‘ongelukkig zijn’ serieus. Heb het er over met je naasten en collega’s. Schakel support in, eventueel van een professional zoals een coach of lifestyletrainer, of een combinatie zoals bij myUpdate.

Bij je keuze van een professional is het belangrijk dat het iemand is waar jij een klik mee hebt, die zijn of haar ‘strepen’ heeft verdiend en niet de antwoorden geeft maar de juiste vragen stelt om jou de antwoorden te laten ontdekken. Wil je meer weten over keuzes die je kunt maken m.b.t. een professionele, persoonlijke coach of trainer? Download dan de whitepaper: Een leven lang leren op de homepage van onze website of bekijk onze persoonlijke coaching pagina voor nog meer verheldering. Mocht je meteen al richting willen geven aan jouw life(style)traject beantwoordt dan de volgende vraag: ‘Hoe kan ik het mezelf makkelijker maken?’ Natuurlijk houd je daarbij rekening met de realiteit van jouw situatie. Geen luchtfietserij. Wel lieve(r)koekjes bakken!

Kortom, middels lifestylecoaching of lifestyletraining kun je jouw draagkracht en belastbaarheid vergroten. Dat is natuurlijk superfijn voor jou, je naasten en voor je werkgever.

Ik draag daar heel graag een steentje aan bij middels lifestyletraining én coaching. Je bent van harte welkom bij de Homerun van myUpdate.

AAN HET WOORD

Benieuwd hoe deelnemers hun ervaring met myUpdate kort samenvatten?

Hoor en zie wat een kerntraject van myUpdate voor jou zal betekenen. Dit kan een persoonlijke of zakelijke missie zijn. Niet alleen voor jouzelf, maar ook voor werkgevers is de persoonlijke ontwikkeling van hun teamleden waardevol. Zij dragen hier vaak graag aan bij.

COACHES

ING. TON DE ROOIJ

Certified Professional Coach, mBIT-Coach, Leiderschapscoach, Trainer-Coach in Big Five For Life, NLP en MapsTell, evenals Opsteller in Systemisch Werk.