0411 633 115 info@myupdate.nl

Voorkomen van burn-outs

Beter voorkomen dan genezen

Klinkt dat logisch: Beter voorkomen dan genezen? Ja, toch? Maar het vreemde is dat onze maatschappij toch vooral gericht is op genezen en niet op het voorkomen. En dat is precies waar wij verandering in willen brengen! Onze missie hierin is ‘een hoop ellende’ te voorkomen door tijdig mee te mogen lopen in een levensuitdaging zodat die concreet wordt opgepakt en een mooi vervolg krijgt. In feite is dat waar myUpdate over gaat: door goed en tijdig te updaten blij je ‘bij’ in je eigen leven. Preventief, want voorkomen is beter dan genezen.

De realiteit is helaas anders!

De cijfers liegen er niet om: bijna 3 miljard euro per jaar wordt ‘verloren’ aan verzuim vanwege stress of burn-out. Dat zijn 11 miljoen dagen verzuim. 35% van de werknemers geeft aan last te hebben. En die cijfers stijgen nog steeds. Dat is toch dweilen met de kraan open? Waarom dan die kraan niet dicht draaien? Dat kost echt veel minder dan steeds nieuwe dweilen gebruiken. Het klinkt zo simpel en toch wordt het probleem elk jaar groter.

Je zult er maar last van hebben

Die last zien we bij zowel werknemer als werkgever. Last van de stress, last van minder goed functioneren, last van uitvalverschijnselen, last van winstderving, last van forse zichtbare kostenposten, last van zichtbare en onzichtbare randverschijnselen. Last van de noodzaak tot het inzetten van bedrijfsarts, stresscoaching, burn-outcoaching en dat soort ‘oplossingen’.

Het kan anders!

De hele gezondheids- en ARBO-zorg lijkt in Nederland curatief ingesteld. Waarom niet veel eerder het probleem bij de bron aanpakken? Met myUpdate kan dat.

Omdat wij echt van mening zijn dat het beter kan, preventiever, veel goedkoper en met veel minder ‘problemen’ als gevolg. Voorkomen en verminderen van burn-out, bore-out, stress, werkstress en al wat daar mee samen hangt. Dan zal er veel minder burn-outcoaching, bore-outcoaching en stresscoaching nodig zijn. Maar vooral ook vele minder medicatie, artsenbezoek, specialistenbezoek, etc. Hoe mooi is dat!

Want stel je nou eens voor

Als van die bijna 3 miljard die jaarlijks ‘verloren’ gaat aan verzuimkosten (en dan hebben we het dus alleen maar over die kosten) nu eens, om te beginnen, 1% besteed zou gaan worden aan onze aanpak. En zeg nu zelf: wat is nou 1% hierin? Dan zou er met dat bedrag al zo veel te doen zijn in de preventie! Je kunt je bijna niet voorstellen dat je er dan niet mee aan de slag zou gaan. Voorkom het ‘probleem’, voorkom de gang naar de bedrijfsarts, stress coaching, en wat al niet meer zij.  Bespaar ellende en geld; informeer naar de mogelijkheden van myUpdate.

Je kunt het ook niet doen….

QUICK UPDATE SESSIE BIJWONEN?

Wil jij ervaren wat er voor jou mogelijk is en hoe het werkt? Bezoek dan de eerstvolgende 90 minutensessie.

AAN HET WOORD

Benieuwd hoe deelnemers hun ervaring met myUpdate kort samenvatten?

Hoor en zie wat een kerntraject van myUpdate voor jou zal betekenen. Dit kan een persoonlijke of zakelijke missie zijn. Niet alleen voor jouzelf, maar ook voor werkgevers is de persoonlijke ontwikkeling van hun teamleden waardevol. Zij dragen hier vaak graag aan bij.

COACHES

ING. TON DE ROOIJ

Certified Professional Coach, mBIT-Coach, Leiderschapscoach, Trainer-Coach in Big Five For Life, NLP en MapsTell, evenals Opsteller in Systemisch Werk.