0411 633 115 info@myupdate.nl

Hoe pak je ziekteverzuim aan?

Ziekteverzuim, een lastige factor binnen bedrijven en organisaties. Gemiddeld is ruim 4% van de medewerkers niet inzetbaar. Vervelend voor de persoon die het betreft en voor het bedrijf, collega’s, iedereen die daarin betrokken is. Het is echter meer dan alleen vervelend.

Je weet het ongetwijfeld: ziekteverzuim kost zichtbaar en onzichtbaar veel geld. Heel veel geld. Die zichtbare kant wordt duidelijk in de kwartaal- en jaarcijfers. Maar wat te denken van de ‘onzichtbare’ kosten? Daarmee bedoelen we de problemen die worden ondervonden doordat een medewerker niet inzetbaar is: vertragingskosten, vervangingskosten, hogere faalkosten, prestatieverlies, etc.

Tijdig in actie komen ter voorkoming ziekteverzuim

Onzichtbaar en zeker niet in kosten uit te drukken is ook het ‘wel willen maar niet lukken’. Hard werken, voor iedereen klaar willen staan en zelf…  Als werkgever met oog voor Human Capital en een goede cultuur doet dat ook zeer en zoek je naar ondersteuning; naar iets wat echt helpt. Bij voorkeur op het moment dat je als werkgever, leidinggevende of HR-professional iets kunt betekenen en het uitvalrisico nog laag is.
Zichtbaar of onzichtbaar: beide beïnvloeden het financiële en het menselijke resultaat negatief.

Een paar cijfers van TNO eind 2019. Stijgende uitvalcijfers worden vooral geconstateerd in klachten rondom werkdruk, stress, techno-stress, burn-out en bore-out. We lezen daarin dat:

 • 45% van de werknemers maatregelen nodig achten tegen werkstress
 • 35% van de werknemers werkdruk of -stress aangeven als reden voor verzuim
 • er daardoor 11 miljoen werkdagen verloren gaan (10% meer dan in 2017)
 • 1,4 miljoen werknemers in Nederland last heeft van burn-outklachten
 • per werknemer de gemiddelde jaarlijkse verzuimkosten ruim 8 duizend euro bedragen.

Op jaarbasis bedragen de totale verzuimkosten meer dan 9 miljard euro! Terugdringen van ziekteverzuim is dus erg lonend.

Anders omgaan met gezondheid en functioneren

Nederland kent nog steeds een curatief systeem voor gezondheid en functioneren.
Wij vinden dat dat anders kan en moet! Door:

 • er niet curatief maar PREVENTIEF naar te kijken
 • eerder in te spelen op naderend onheil
 • vroegtijdig te investeren en daarmee uitvalkosten sterk te beperken
 • beleid te bepalen op basis van lange termijn visie i.p.v. snel scoren
 • signalen niet weg te stoppen maar te (h)erkennen
 • te zorgen dat de klachten tijdig worden gemeld.

Hoeveel van deze punten herken je in jouw situatie?

Eigenlijk is het heel logisch want we doen de updates voor onze PC’s, we brengen onze auto voor onderhoud naar de garage, we plannen tijdig een beurt in voor de CV-ketel. We zien echter soms gewoonweg over het hoofd dat een persoonlijke update ook nodig is. Vaak zien we dat terug in mensen die al wel een tijdje weten dat er ‘iets niet lekker zit’ maar denken dat het vanzelf wel over gaat. Maar zo werkt het niet, het wordt steeds zwaarder en houdt een keer op.

Beter én duurzaam presteren

Mensen die goed op hun plek zitten, met plezier naar hun werk gaan, gemotiveerd zijn om iets moois neer te zetten, werken in goed draaiende teams, die PRESTEREN BETER. Dat levert extra werkplezier, goede kwaliteit, mooie resultaten, goede sfeer en tevreden klanten. Dat is geen win-win maar win-win-win-win zeg maar.

Dus het kan anders: substantieel oplossen door tijdig je kans te pakken om met myUpdate aan de slag te gaan. Wij helpen je graag. PREVENTIEF en EFFECTIEF. Breng de balans terug in je leven.

Meer weten over het terugdringen van het ziekteverzuim? Maak nu een afspraak.

QUICK UPDATE SESSIE BIJWONEN?

Wil jij ervaren wat er voor jou mogelijk is en hoe het werkt? Bezoek dan de eerstvolgende 90 minutensessie.

AAN HET WOORD

Benieuwd hoe deelnemers hun ervaring met myUpdate kort samenvatten?

Hoor en zie wat een kerntraject van myUpdate voor jou zal betekenen. Dit kan een persoonlijke of zakelijke missie zijn. Niet alleen voor jouzelf, maar ook voor werkgevers is de persoonlijke ontwikkeling van hun teamleden waardevol. Zij dragen hier vaak graag aan bij.

COACHES

ING. TON DE ROOIJ

Certified Professional Coach, mBIT-Coach, Leiderschapscoach, Trainer-Coach in Big Five For Life, NLP en MapsTell, evenals Opsteller in Systemisch Werk.

Download de Whitepaper via onderstaande link:

Download Whitepaper

  GRATIS WHITEPAPER

  Wil jij onze gratis whitepaper ontvangen? Laat dan hier je gegevens achter voor een gratis exemplaar!