0411 633 115 info@myupdate.nl

Living and working from your core

Leven en werken vanuit je kern

Duidelijk toch. Of juist niet?
Dat is waar myUpdate over gaat. Ik (Ton) kreeg vorige week de vraag van iemand wat dan precies die ‘kern’ was? Waar hij die kon vinden? M.a.w.: “vertel me even wat dat dan precies is die kern, dan weet ik of het iets voor mij is”. Helaas kan ik daar geen kort antwoord op geven. De ‘kern’ kan voor iedereen verschillend zijn.

Ik heb de proef op de som genomen en een aantal mensen gevraagd wat hun kern was. En je raad het al: ik kreeg verschillende en uiteenlopende antwoorden. Variërend van “dat is wie ik in werkelijkheid ben”, “mijn binnenste IK”, “ik denk dat dat mijn hart is”, “dat is mijn ziel”, “de echte Johan” en “mijn identiteit; toch?” tot “ik kan het niet omschrijven maar ik denk wel dat ik het weet”.

Hoe is dat bij jou? Welk antwoord zou jij geven?
Het gaat niet zozeer om die exacte invulling van wat je kern is. Het gaat er om dat je zelf daar invulling aan kunt geven. In basis heb je voor jezelf invulling nodig van wat voor jou die kern is, wat zo belangrijk voor jou is om te behouden, om goed te kunnen functioneren. Wat zo ‘eigen’ aan jou is. Kort door de bocht: weten wie jij bent! Dat is waar het om gaat. Als je niet weet wie je bent, hoe weet je dan wat je moet doen? Hoe weet je dan wanneer het ‘genoeg’ is? Hoe weet je dan wat bij jou past? Hoe weet je dan waar je gelukkig van wordt?

Jouw kern gaat over jouw identiteit
En misschien moet je die nog eens (her)ontdekken. Dat is dan weer niet vreemd. Het bijzondere van de jonge jaren die wij tussen ons 4e en pakweg 20e levensjaar op school doorbrengen, is dat er dan eigenlijk weinig of geen aandacht voor is. Onderwijs gaat vooral nog over het ‘leren van vakken’ en het ‘studeren voor een vakgebied’. Het gaat nauwelijks over ontdekken wie jij echt bent. En zo zijn er meer belangrijke dingen in ons leven waar we geen handleiding voor krijgen. Terug naar de kern en dat is je vertrekpunt om te ontdekken wie je bent, waar je je goed bij voelt en wat bij jou past.

Wie ben ik?
Die vraag is vaak de vraag voor het vertrekpunt van verandering (lees verbetering want waarom zou je verslechteren?). En daar gaat myUpdate ook over. Van daaruit ga je keuzes maken en helderheid scheppen voor je toekomst. Dan wordt dat tweede deel van je leven een stuk leuker. Wij kennen zelf die vraag zo goed en helpen je graag ook jouw antwoord te vinden.

Wees welkom! Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op: info@myupdate.nl 
of 0411-633115